Arbeidsvoorwaarden


Bij de SWO De Wolden Hoogeveen ben je verzekerd van een goed salaris, een Individueel Keuzebudget (IKB) en pensioenopbouw bij het ABP. Uiteraard bieden we een salaris dat passend is bij de functie die je uitvoert, maar er is meer!

Arbeidsvoorwaarden


Bij de SWO De Wolden Hoogeveen ben je verzekerd van een goed salaris, een Individueel Keuzebudget (IKB) en pensioenopbouw bij het ABP. Uiteraard bieden we een salaris dat passend is bij de functie die je uitvoert, maar er is meer!

Je kunt jezelf ontwikkelen door ons unieke trainingsaanbod in S.K.I.K. (School voor Kennis, Inspiratie en Kunde), maar ook het werken voor twee verschillende gemeenten brengt kansen met zich mee en genoeg doorgroeimogelijkheden. Daarnaast kennen veel functies de mogelijkheid tot hybride werken op verschillende locaties, waarbij je ook een laptop en mobiele telefoon tot je beschikking hebt. En vergeet onze actieve personeelsvereniging niet.

Je leest er hieronder meer over.

De arbeidsvoorwaarden van het personeel zijn vastgelegd in de CAO SGO gemeenten. Daarnaast kennen we eigen regelingen en bepalingen voor ons personeel. Die liggen vast in het personeelshandboek.

Op deze pagina de belangrijkste zaken op een rij.

Salaris, financiële regelingen en arbeidsvoorwaarden

Je salaris is natuurlijk belangrijk. Daarom zijn we hier heel open over. In de vacature zie je al wat je kunt verdienen. Je exacte salaris sluit aan bij de schaal waarin je functie is ingedeeld. Daarnaast wegen we je opleidingsniveau, relevante werkervaring en de zwaarte van je functie mee. Dit allemaal volgens de Cao SGO. En wist je dat we ook een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden hebben? Hieronder lees je er alles over.

Individueel Keuzebudget (IKB)

Als je bij de SWO werkt, krijg je naast je maandelijkse salaris een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% van je maandsalaris. Het IKB bestaat uit 8% vakantietoelage, 7,55% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage, 0,4% salarisopbouw dat oorspronkelijk 7,2 bovenwettelijke verlofuren (1 verlofdag) vertegenwoordigde en € 200 persoonlijk budget naar rato van het dienstverband.

Wat je daarmee doet en wanneer? Dat bepaal je zelf. Je hebt dus meer zeggenschap over je geld en je maakt zelf keuzes die aansluiten bij jouw persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Het IKB bouw je maandelijks op en kun je dus na één maand al inzetten.

Je kunt je IKB inzetten voor een of meer van de volgende doelen:

  • Vakantie-uren bijkopen
  • Financiering van een opleiding die niet door ons vergoed wordt
  • Reiskosten woon-werkverkeer
  • Contributie van een vakbond
  • Vitaliteit naar eigen inzicht à € 400 per jaar

Hiermee ruil je het bruto opgebouwde IKB uit voor een hogere netto uitbetaling. De tegemoetkoming bij fiscale uitruil is ongeveer 40-45% in de gemaakte kosten.

Tegemoetkoming zorgverzekering

Je ontvangt aan het eind van het jaar een tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering. Hierbij maakt het niet uit waar je verzekerd bent. De hoogte van deze tegemoetkoming is afhankelijk van jouw salaris.

Pensioenregeling

Je bouwt tijdens je werk pensioen op voor later. De SWO is aangesloten bij het ABP.

Flexibel werken

Bij ons is een fulltime dienstverband 36 uur per week. Je verricht je werkzaamheden binnen het dagvenster is van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 22.00 uur. Samen met je leidinggevende maak je afspraken over je werkdagen aan de hand van een rooster. Afhankelijk van je functie kan dit rooster variëren zoals voor medewerkers bodedienst en medewerkers handhaving.

Afhankelijk van je functie, krijg je van ons een telefoon en laptop in bruikleen. Zo kun je je werk doen waar en wanneer je wilt! Als jouw functie het toelaat, kun je activiteitgericht werken. Dat betekent dat je werkt waar je op dat moment nodig bent of het best tot je recht komt. Bijvoorbeeld op kantoor voor een speciaal project, ergens buiten voor een afspraak of thuis omdat een rapport opperste concentratie vraagt. Activiteitgericht werken betekent ook dat je vanuit je agenda bepaalt hoe je het meest effectief werkt voor de SWO. Wij bieden je de werkplek die daar het beste bij past en voor je thuiswerkplek verzorgen wij faciliteiten die je van ons in bruikleen krijgt. Daarnaast ontvang je van ons een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je thuis werkt.

Ons kantoor is ook ingericht op deze manier van werken. Overal zijn bureaus met 2 beeldschermen (waarvan één met camera), waar je gemakkelijk je laptop op aan kunt sluiten. Daarnaast hebben we het hybride werken omarmd en zijn in bijna alle vergaderruimtes schermen geplaatst waarbij zowel fysiek als digitaal vergaderd kan worden. Op dit moment is er een werkgroep ‘moderne werkomgeving’ bezig die zich hierin blijft ontwikkelen en inspeelt op de behoefte die er vanuit de organisatie is.

Onze organisatie kent meerdere locaties. Meest bekend zijn de beide raadhuizen, maar vergeet de buitenlocaties (buitendienst), zwembad en het Compagnieshuis niet. Het is dus ook mogelijk om op verschillende locaties te werken. Waarbij beide raadhuizen beschikken over een werkcafé/kantine waar je gezellig met elkaar een kopje koffie of thee kunt drinken, kunt lunchen onder het genot van een vers soepje of broodje of gewoon tussen collega’s met je laptop kunt werken.

Vervoer

Zodra je in dienst bent kun je voor de locatie Hoogeveen een parkeervergunning aanvragen. Je krijgt een deel vergoed, zodat je per saldo € 120 per jaar voor de parkeervergunning betaalt. Hiermee kun je op verschillende parkeergelegenheden dicht bij het raadhuis parkeren. Parkeren op de locatie in Zuidwolde is gratis.

Kom je liever op de fiets, dan kun je deze kwijt in de beveiligde fietsenstalling. Daar staan ook een aantal (elektrische) leenfietsen.

Kom je met het openbaar vervoer, het treinstation van Hoogeveen is op loopafstand van het Raadhuis in Hoogeveen. Bij zowel het raadhuis in Hoogeveen als in Zuidwolde stopt vlakbij een bus.

Voor werkafspraken buiten de deur kun je ook gebruik maken van de leenauto’s of de NS-businesscard.

Verlof

Je hebt wettelijk recht op vier weken vakantieverlof. Hoeveel uren dat precies zijn hangt af van het aantal uren dat je wekelijks werkt. Daarnaast heb je vanaf 2023 recht op 50,4 bovenwettelijke verlofuren (7 dagen) wanneer je fulltime werkt. Het aantal verlofuren kun je uitbreiden via het Individueel Keuzebudget.

Personeelsvereniging

De SWO kent een actieve personeelsvereniging ‘PV Doe Mee’. Voor €2,50 per maand kun je aan diverse activiteiten deelnemen. Van pubquiz en bingo, tot filmavonden en kerststukjes maken. En ook speciale activiteiten als een ski-uitje. Ook denkt de PV aan de rest van het gezin door één keer per jaar een familie-uitje te organiseren en het Sinterklaasfeest te verzorgen.

Integriteit

De SWO wil een integere organisatie zijn met een open werkklimaat, die zich inzet voor de belangen van de SWO en de gemeenten De Wolden en Hoogeveen en die het vertrouwen heeft van de burgers van de beide gemeenten. Dat vertrouwen kunnen we onder andere bewerkstelligen door integer te handelen. Door zelf het goede voorbeeld te geven. We hebben daarom een gedragscode afgesproken met elkaar. Iedereen die bij de SWO komt werken legt daarom de ambtseed of -gelofte af. Ook vragen wij van elke nieuwe werknemer een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een verklaring waaruit blijkt dat je (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in onze organisatie.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid staat hoog op ons lijstje. Hoe houden we werknemers vitaal en hoe kunnen zij zich blijven ontwikkelen, zodat ze met plezier hun werk doen en hun volledige kwaliteiten kunnen benutten? Dit doen we onder andere door hier het gesprek over aan te gaan met medewerkers. Wij hebben oog voor gezondheid en welzijn. Zo is er binnen de organisatie een projectgroep actief die zich richt op het thema duurzame inzetbaarheid en activiteiten aanbiedt die aansluiten op de behoefte van medewerkers.

Wij vinden dat je zelf verantwoordelijk bent voor je loopbaan en het vergroten en behouden van je inzetbaarheid. Dit zodat jouw positie binnen en buiten de organisatie verbetert. Natuurlijk helpen we hier graag aan mee.

Vitaliteit

Wij vinden de vitaliteit van werknemers belangrijk. Vitale werknemers zijn gelukkiger, hebben meer energie en kunnen beter omgaan met stress. En wanneer jij lekker in je vel zit, werk je met meer plezier! Wie wil dat nou niet? Ook op dit thema zetten we instrumenten en activiteiten in om onze medewerkers hier zo goed mogelijk in te faciliteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een health check, lunchwandelingen en workshops op het gebied van voeding. En heb jij een specifiek verzoek: daar wordt serieus naar gekeken!

Heb je een vraag?


Neem dan contact met ons op!

 

Heb je een vraag?


Neem dan contact met ons op!

 

Gemeente De Wolden

Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde (Dr.)

Gemeente Hoogeveen

Raadhuisplein 1
7901 BP Hoogeveen